Bel of mail voor een afspraak: 06-41938464 / info@podotherapiekennemerland.nl

Kindervoet

De kindervoet

De kindervoet is nog volop in ontwikkeling en kan daardoor niet worden vergeleken met een volwassen voet. Ook kinderen kunnen met voetklachten terecht bij de podotherapeut. Door onderzoek kan de podotherapeut de oorzaak van voetklachten bij uw kind vaststellen. En een oplossing aandragen om deze klachten te verhelpen.

Kinderpodotherapie

Klaagt uw kind met regelmaat over zijn of haar benen en voeten? Slijten de schoenen abnormaal of heeft u het idee dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden.

Ontwikkeling

Een volwassen voet bestaat uit 26 botten. Bij een kindervoet zijn bij de geboorte nog niet alle botjes aanwezig en volgroeid. Een kindervoet kan dus ook niet vergeleken worden met een volwassen voet. Wanneer het kind begint met lopen zal het in de meeste gevallen opvallen dat de benen een  O-stand hebben. Rond het 2e jaar kan deze o-stand veranderen in een x-stand.  Tussen het 6e en 8e jaar zal deze stand meestal vanzelf veranderen in ‘rechte’ benen.

Wanneer naar de podotherapeut?
Vaak zijn de zorgen van ouders over de voetstand en het looppatroon van hun kind onnodig maar in sommige gevallen kan het looppatroon van hun kind wel voor problemen zorgen.  Is er bij uw kind sprake van onderstaande situaties dan kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de podotherapeut.

- Overmatig struikelen
- Niet lang kunnen/willen lopen
- Hielklachten
- Afwijkende teenstand
- Ingegroeide nagel
- Knie-, heup- en rugklachten
- Pijn tijdens het spelen/sporten
- Vermoeidheid in voeten en/of benen
- Beenlengteverschil
- Naar binnen of buiten gekantelde enkels
- Snel afslijten van schoenen

Een verkeerde voetstand kan gevolgen hebben voor de stand van de knieën en/of heupen en rug. Bij een voetonderzoek zal daarom ook gekeken worden naar de totale lichaamshouding.

Klaagt uw kind over pijn in zijn of haar voeten? Bent u benieuwd waarop u moet letten wanneer u nieuwe schoenen koopt voor uw kind? Of wilt u weten hoe een behandeling bij de kinderpodotherapeut verloopt? Raadpleeg dan de podotherapeut.

Poster kindervoet